Huis kopen bouwdepot aanvragen

Huis kopen bouwdepot aanvragen

In 2015 zijn de regels van banken aangescherpt en is het niet zo makkelijk meer om een bouwdepot aan te vragen. Er zijn echter wel regels die het mogelijk maken een bouwdepot zonder al teveel moeite aan te vragen en te verkrijgen. De belangrijkste regel is de waarde van de woning en/of de stijging van waarde na verbouwing.

Voorbeelden zijn een aanbouw wat uw woning uiteraard een meerwaarde geeft maar ook de huidige staat van de woning kan een oorzaak zijn dat de woning minder waard is als deze niet in goede staat verkeerd. Belangrijk is dan om onderzoek te doen naar de gemiddelde waarde van vergelijkbare woningen bij u in de buurt Uw makelaar kan u daarbij behulpzaamzijn deze weten vaak tot in de puntjes waarvoor vergelijkbare woningen in goede staat verkocht zijn. U kunt uiteraard ook zelf een vergelijkend onderzoek doen op bv Funda.

Badkamers, Keukens, toiletten, dubbele beglazing zijn zaken waar u aandacht moet besteden zeker bij uw aankoop.

Voorbeeld:

Vergelijkbare woning in goede staat met nette badkamer, keuken, toilet, schilderwerk en algemeen onderhoud kost 200.000 €

De te aankopen woning moet een nieuwe badkamer hebben omdat deze in slechte staat verkeerd of meer dan de gebruikelijke leeftijd heeft overschreden dan moet u bij uw aankoop hier rekening mee houden en deze van de gangbare prijs aftrekken hou hierbij een kleine 10.000€ in uw hoofd en bied dan niet meer dan 190.000€ voor de woning. Dit vergroot uw kans om een bouwdepot goedkeuring te krijgen.

Beoordeel de staat van de woning of neem iemand mee die er kijk op heeft u kunt hiervoor ook ons inschakelen. Wij beoordelen de staat van de woning niet op bouwkundige aspecten maar op waarde en gebruikers aspecten dit is een heel verschil met een bouwkundige keuring waar naar fundering en bouwaspecten wordt gekeken.

Als laatste dient u ten alle tijden een erkend makelaar in te schakelen om een waarde keuring te laten uitvoeren van voor en na verbouwing. Met deze keuring kunt u een bouwdepot aanvragen en als voor de bank de eindcijfers kloppen dan kunt u ervan uitgaan dat een bouwdepot wordt toegekend.

Het uitgangs punt van de bank is dat u nooit een hogere hypotheek heeft als dat het huis waard is en dit is inclusief bouwdepot.

Mocht het dan zo zijn dat u uiteindelijk uw nieuwe woning kunt aankopen en u een bouwdepot heeft kunnen krijgen dan kunt u altijd met ons om de tafel gaan zitten om dan uw wensen uit te laten voeren.

 

 

 

BEL ME NU
+
Bel mij!